Rijles bij rijschool Kennedy

  • Autorijles vanaf 16,5 jaar
  • Korting op je rijlessen
  • Binnen 1 week beginnen
  • Ook spoed rijopleidingen
Proefles aanvragen

Rijlessen

Meer informatie

Contact

Verkeersschool Kennedy
Rijnstraat 90
1079 HM Amsterdam
Tel. 020 - 644 4302
info@verkeersschoolkennedy.nl

BLOG

24-07-2020

Veelbelovende test gestart met Virtual Reality bij Verkeersschool Kennedy 

Het is nog nieuw: DRI-VR. Het is een Virtual Reality training die wordt ingezet als onderdeel van de rijopleiding B. Als een van de eerste rijscholen in Nederland is rijschool Kennedy gestart met een pilot. Wie weet kan jij het komende maanden wel testen. In dit blog vertellen we je meer over wat DRI-VR is en waarom wij dit een interessante leermethode vinden.  


 Bewezen effectief Virtual reality toegepast in de rijopleiding is nieuw, maar de positieve effecten ervan zijn al bewezen. Het SWOV, Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, deed er in 2018 al onderzoek. Wat bleek is dat jongeren getraind met virtual reality, veel beter reageren op gevaren dan jongeren die zonder virtual reality zijn getraind. Een greep uit de onderzoeksresultaten: jongeren herkennen gevaren beter, hebben minder snelheidsovertredingen, zijn vaker gestopt voor verborgen stopborden, minder betrokken bij botsingen en verbeteren aanzienlijk hun kijkgedrag. Deze resultaten zijn voor ons reden genoeg om te starten met een test.  


 DRI-VR: hoe werkt het? 


 DRI-VR is een virtual reality training, waarmee leerlingen thuis 6 weken lang moeilijke situaties kunnen beleven. Door de 360 graden bril is de beleving net echt en dus een mooie voorbereiding op je echte rijlessen. Het is dus geen vervanging van rijlessen, maar een aanvulling. In korte tijd kunnen leerlingen veel meer meemaken. Ook de moeilijke situaties die zich niet makkelijk voordoen tijdens de rijles.  


 In de testperiode, gaan we ervaren wat onze leerlingen ervan vinden en hoe we DRI-VR goed kunnen inbouwen in de opleiding. Onze verwachting is dat wij rond oktober DRI-VR in een aantal rijles pakketten zullen doorvoeren. Wil je meer weten over DRI-VR? Neem een kijkje op www.dri-vr.nl 


8-5-2020

We gaan weer beginnen met het verzorgen van auto- en motorrijlessen  


Van de minister-president hebben wij vernomen dat wij weer mogen beginnen met verzorgen van auto- en motorrijlessen. Wij willen dit natuurlijk op een veilige en hygiënische manier doen. Voor de motorrijopleiding is er geen probleem om 1,5 meter aan te houden. Bij het verzorgen van de autorijlessen is dit wat anders. Vandaar het protocol. Vanuit de branchepartijen en het CBR is er een document opgesteld (veilig blijven werken in de rijschoolbranche) hoe we dit zo goed mogelijk gaan invullen. Hieronder de samenvatting van het protocol.De korte samenvatting van het protocol is als volgt: · Check vooraf: de rijschoolhouder is verantwoordelijk dat voorafgaand aan de dienstverlening wordt vastgesteld dat zowel instructeurs, leerlingen als huisgenoten van voorgenoemde groepen geen klachten hebben die passen bij COVID-19. Voorafgaand aan de werkdag dienen aan de instructeurs de volgende twee controlevragen te worden gesteld: 


(1) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad? 


(2) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten? · De instructeur dient voorafgaand aan elke les dezelfde vragen te stellen aan de leerling. Worden hier beide vragen met ‘nee’ beantwoord, dan kan de les starten.  


· Tijdens de les is de airco en luchtventilatie zoveel mogelijk uit houden en blijven ramen zoveel mogelijk gesloten om luchtcirculatie tegen te gaan. 


· Voorafgaand aan elke les wordt het voertuig gedesinfecteerd en gelucht (Voor dit desinfecteren en luchten komt een checklist, afgeleid van het protocol).


 · Aanvullend kunnen leerling en instructeur zelfstandig besluiten om een eenvoudig soort mondkapje te dragen en handschoenen. Leerlingen moeten zelf zorgdragen voor deze beschermingsmaterialen als ze die willen dragen. In het les voertuig mogen maximaal twee mensen zitten: de leerling en de instructeur. 


Het advies is om contact van leerlingen onderling te allen tijde te voorkomen. Dat sluit aan bij de voorwaarde waar premier Rutte tijdens de persconferentie van 6 mei over sprak om waar mogelijk anderhalve meter afstand te houden. Aanbevolen wordt om de lessen te starten vanaf een afgesproken ontmoetingspunt. Nog een aantal punten: vermijd fysiek contact, houdt buiten het voertuig anderhalve meter afstand, verlaat na de les de auto en bespreek buiten aanvullende instructies en geef de instructies en maatregelen zichtbaar aan in het voertuig


17 april 2020

Belangrijk nieuws van het CBR over verlopen theoriecertificaten, verlopen examenuitslag voertuigbeheersing AVB examen motor

Door de maatregelen tegen Covid-19 dreigen examenuitslagen en certificaten te verlopen. Om Nederland mobiel te houden heeft Minister van Nieuwenhuizen tijdelijke maatregelen getroffen.

Verlenging geldigheidsduur (deel)examens voor rijbewijzen auto, motor en bromfiets
Alle uitslagen van theorie-examens voor auto, bromfiets en het praktijkexamen voertuigbeheersing voor de motor, waarvan de geldigheidsduur vervalt (of is vervallen) in de periode tussen 16 maart en 1 juni, blijven in ieder geval geldig tot 1 december 2020.

Geldigheid (deel) examens, certificaten en passen professionals
Om te voorkomen dat professionals in de knel komen als gevolg van de maatregelen tegen corona zijn er, nationaal of Europees, aanvullende afspraken gemaakt. Ook voor deze groep geldt dat uitslagen van theorie-, praktijkexamens en toetsen waarvan de geldigheidsduur vervalt (of is vervallen) in de periode tussen 16 maart en 1 juni, geldig blijven tot in ieder geval 1 december 2020.

Daarnaast zijn er ook afspraken gemaakt over coulance ten aanzien van verlopen certificaten en passen. Hierover zijn afspraken gemaakt met het Verbond van Verzekeraars en de handhavende instanties.
Bekijk in het overzicht wat de afspraken zijn per beroepsgroep.


19 juni 2019

VIRTUAL REALITY BIJ VERKEERSSCHOOL KENNEDY

Bij Verkeersschool Kennedy denken we graag mee het onderwerp "veiligheid in het verkeer". Binnenkort starten wij een pilot met Virtual Reality tijdens de rijlessen. Het project heet DRI-VR. Wij houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en natuurlijk wanneer we exact gaan starten.

Terugdringen van verkeersongevallen onder jonge bestuurders. Dat is de missie van DRI-VR (Virtuality Reality). Geboren vanuit een overtuiging dat leertrajecten effectiever kunnen en moeten. Technologie biedt de uitkomst. DRI-VR vergroot het leereffect van rijles trajecten door jongeren versneld kijkgedrag en risico inschatting bij te Brengen.

Het is een Virtual Reality lespakket voor:

1. Instructeurs: Als tool om rijlessen te verduidelijken. Het pakket bevat alleen situaties die zich niet snel voordoen tijdens de rijles.
2. Leerlingen: Als voorbereiding op de fysieke rijles, thuis op de bank en wanneer het hem/haar uitkomt. Leerlingen zijn sneller op niveau. Dat bespaart
rijlessen en kosten.

DRI-VR


26 februari 2019

Via MIJN CBR moet een kandidaat Rijschool Kennedy in Amsterdam machtigen om een praktijkexamen of Tussentijdse toets voor hem te reserveren voor de categorie B (personenauto). Deze machtiging is uitgebreid met het accepteren van de examenvoorwaarden. Dit betekent dat een kandidaat vanaf heden automatisch akkoord gaat met de examenvoorwaarden als hij Rijschool Kennedy machtigt.18 februari 2019

Spoedopleiding

Ben je voornemens om je rijbewijs snel te halen, dan kun je een spoedopleiding van Verkeersschool Kennedy overwegen. Het kan al vanaf 10 dagen. Om zo'n opleiding te doen is het wel nodig dat je in het bezit bent van het theoriecertificaat. Aansluitend na de rijopleiding doe je namelijk praktijkexamen en dan is het theoriecertificaat noodzakelijk. Natuurlijk heb je de theoriekennis ook nodig tijdens de rijopleiding. Een spoedopleiding is niet eenvoudig. In korte tijd moeten we je opleiden tot een volwaardige bestuurder van een auto. De druk is hoger dan dat je losse rijlessen neemt of een compacte rijopleiding doet. Wees dus goed voorbereid. De instructeur legt tijdens de intake uit wat er van jou verwacht wordt en geeft schematisch hoe de opleiding in elkaar zit. Heb je vragen hierover, neem dan gerust contact met ons op.

24 januari 2019

Julian en Marco geslaagd!

Julian en Marco zijn deze week geslaagd voor het rijbewijs. Een topprestatie! Onder moeilijke sneeuwomstandigheden het hoofd koel gehouden. Uiteraard zijn onze auto's voorzien van winterbanden. Dit is een voorwaarde van het CBR om het examen onder deze omstandigheden door te laten gaan. Veel plezier van het rijbewijs Julian en Marco!21 januari 2018

De rijopleiding en het praktijkexamen

Heb je ook het goede voornemen om je rijbewijs te halen? Graag leiden wij jou op voor het rijbewijs. We leiden je modulair op (Rijopleiding In Stappen). Met deze methodiek krijg je nog meer inzicht in de vorderingen die je maakt. De vorderingen worden bijgehouden op de instructiekaart en jouw persoonlijke praktijkboek. In het praktijkboek staan heel veel tips die je goed kunt gebruiken tijdens je rijlessen en natuurlijk de Tussentijdse Toets en het Praktijkexamen. Na het volgen van de rijopleiding in Amsterdam sluiten we af met het praktijkexamen. Hier alvast 7 tips van de CBR-examinator.23 augustus 2018

Waarom een tussentijdse toets zo belangrijk is

Ter voorbereiding op het praktijkexamen doe je een Tussentijdse toets bij het CBR. Veel kandidaten zijn vaak nerveus als het om examen gaat. Daarom is de Tussentijdse toets in het leven geroepen. Het doel van de Tussentijdse toets is om de kandidaat inzicht te geven hoe het eraan toe gaat op het praktijkexamen en het advies om goed voorbereid naar het praktijkexamen te gaan. Op ongeveer 75% van de rijopleiding ga je met een examinator van het CBR een examenroute rijden, je rijinstructeur gaat uiteraard ook mee. Deze rit duurt ongeveer 35 minuten. Je rijdt een deel van de rit zelfstandig (ongeveer 10 minuten), het andere deel gaat op aanwijzing van de examinator. Alle onderdelen van de rijopleiding worden getoetst. Tijdens de rit doe je ook twee bijzondere verrichtingen. Voorbeelden hiervan zijn de parkeeropdracht, omkeeropdracht en stopopdracht. Doe je deze goed, dan hoef je de bijzondere verrichtingen op het eerste praktijkexamen niet meer te doen.


Aan het einde van de rit krijg je advies van de examinator wat je nog beter moet doen om voor de eerste keer te slagen. Samen met je instructeur ga je met deze adviezen aan de slag. Je hebt nu kennis gemaakt met de werkwijze van het CBR. Je zult merken dat de examinator heel graag wilt dat je voor de eerste keer slaagt. Met deze ervaring op zak ga je voor het ultieme doel en dat is natuurlijk je rijbewijs.


20 augustus 2018

Bovag rijschool Kennedy

Ruim 35 jaar is Verkeersschool Kennedy trots Bovag lid. Het Bovag Garantie Fonds (BGF) en de hogere kwaliteitseisen zijn de belangrijkste verbeteringen bij Bovag. Vanzelfsprekend voldoen wij aan alle eisen. Wij zijn vertegenwoordigd in het bestuur van Bovag. We komen op voor de belangen van onze kandidaten.

Bovag is tevens een belangrijk gesprekspartner van het CBR. De wachttijden voor het praktijkexamen en de kwaliteit van de rijopleiding zijn de belangrijkste onderwerpen die aangepakt worden.
Nieuwsgierig?

Onderstaande link geeft meer inzicht over Bovag rijscholen.
https://www.bovag.nl/thema-s/ik-wil-beginnen-met-autorijden

28 juni 2018 Enorme wachttijden bij het CBR voor het praktijkexamen, wat moet je hierover weten?

Zoals in meerdere media reeds aangeven en wat wij als rijschool aan den lijve ondervinden, de wachttijd voor examens loopt behoorlijk op. Hier zijn meerdere redenen voor te vinden. De koopkracht van de kandidaat stijgt doordat de crisis ( bijna) over is. Zodoende merken wij als rijschool dat we meer aanmeldingen krijgen voor zowel motor als auto. Een andere reden is dat kandidaten jonger aan hun rijbewijs mogen beginnen en hier ook gretig gebruik van maken. Tevens is het bedrijfsleven weer volop aan het werk en zijn de beroeps opleidingen niet aan te slepen.

Allemaal positieve redenen natuurlijk, maar voor de rijscholen en kandidaten minder, daar de wachttijd wel kan oplopen tot een aantal maanden!

Het CBR doet er alles aan om dit probleem spoedig op te lossen door nieuwe examinatoren op te leiden en overwerk in te plannen. Helaas is dat momenteel niet voldoende. Het opleiden van nieuwe examinatoren kost veel tijd. Examinatoren moeten aan veel strenge eisen voldoen en de opleiding tot examinator duurt lang. Gelukkig maar, deze mensen beslissen wie wel of niet zelfstandig en veilig de weg op kunnen.

Uiteraard geeft de rijinstructeur op tijd aan wanneer je de tussentijdse toets en examen kunt aanvragen. Tevens hebben wij ook examens ingekocht, bijvoorbeeld voor versnelde rijopleidingenn en bijzondere reden. Zelf kun je ook meedenken, door bijvoorbeeld je theoriecertificaat op tijd te halen. Zo voorkom je dat er vertraging komt tijdens jouw rijopleiding.

Wij hopen op minder lange wachttijden bij het CBR en op een beter examen aanbod. Voor vragen mag je contact met ons opnemen, wij staan je graag te woord.

15 juni 2018 Gratis opfriscursus verkeerskennis Veilig Verkeer Nederland en Verkeersschool Kennedy voor 65+

Op woensdag 4 juli (10.30 uur tot 12.30 uur) en woensdag 25 juli 2018 (10.30 uur tot 12.30 uur) verzorgt Verkeersschool Kennedy in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een opfriscursus verkeerskennis voor 65 plussers. Na afloop weet u alles over de nieuwste verkeersregels zoals turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen. Tevens is er de mogelijkheid om een rijvaardigheidsrit te maken. Wilt u ook de kennis van de verkeersregels opfrissen? U kunt zich via de onderstaande procedure aanmelden.

AANMELDEN
Meldt u zich vóór 25 juni aan. Stuur een brief naar VVN Steunpunt West, Stationsstraat 79a, 3811 MH Amersfoort of mail steunpuntwest@vvn.nl. Vermeld daarbij ‘Opfriscursus stadsdeel Zuid’, 4 juli en 25 juli, voorletters en achternaam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en/of e-mailadres en geef aan of u ook een rijvaardigheidsrit wilt doen. Let op: het maximale aantal deelnemers is 35 en vol=vol.


11 juni 2018 Theorie leren voor zowel theorie-examen als praktijk rijlessen

Om praktijkexamen te mogen doen moet je natuurlijk goed voorbereid zijn. De instructeur geeft je de juiste instructie en adviezen. Een onderdeel van de rijopleiding is het behalen van het theoriecertificaat. Deze is nodig om praktijkexamen te mogen doen. Helaas zakken er nog steeds veel kandidaten voor dit examen. Dit is echter niet nodig! Er is goed theoriemateriaal beschikbaar. Veel kandidaten van Rijschool Kennedy kopen het theorieboek en online Speed theoriecursus van Vekabest. Deze combi zorgt ervoor dat je goed voorbereid naar het theorie-examen gaat. Tevens kun je de kennis uitstekend gebruiken tijdens de praktijklessen. De afgelopen maanden is de vraag naar opfriscursussen voor de categorie auto enorm toegenomen. Graag helpen we onze kandidaten veilig op weg. Vaak wordt er gevraagd om het autorijden weer op te pakken, iemand die bijvoorbeeld meer dan 20 jaar niet gereden heeft. Ook het rijden op de autosnelweg is voor veel mensen een groot probleem. Het mooie van de opfriscursus is dat deze rijlessen los geboekt kunnen worden zonder verplichtingen. Is je theoriekennis nog niet op het juiste niveau, dan biedt de onderstaande link van Veilig Verkeer Nederland jou de mogelijkheid om door middel van theorievragen de kennis op te frissen. Veel succes! Zo haal je nog meer rendement uit je rijopleiding. https://opfriscursus.vvn.nl/v/start 14 juni 2018 Onderstaande producten zijn in de aanbieding, € 45,00 voor Theorieboek en Speedtheorie en zijn op voorraad bij Verkeersschool Kennedy .

4 juni 2018 Proefles auto

Met veel enthousiasme ontvangen wij kandidaten die een proefles bij ons komen doen. Veelal heeft de kandidaat nog nooit eerder gereden. De instructeur legt uit wat de bedoeling is van de proefles. We proberen je enthousiast te maken voor het autorijden. Je kunt op een vrijblijvende manier kennis maken met de manier van lesgeven van de rijinstructeur. Bij ons werken zowel mannen als vrouwen. De instructeur kan natuurlijk ook zien hoe je met de instructie omgaat en geeft je aan het eind van de proefles een passend advies. Tevens wordt aan het eind de routing van de opleiding besproken aan de hand van jouw mogelijkheden (theorie, praktijk en examens). Heb je interesse om de rijopleiding bij Rijschool Kennedy in Amsterdam te volgen? Bel gerust voor een afspraak of vul digitaal het proeflesformulier in.
https://www.verkeersschoolkennedy.nl/proefles/amsterdam


25 september 2017


In de media verschenen vorige week signalen van examinatoren over het abominabele niveau van sommige rijexamenkandidaten. BOVAG kent deze signalen en vindt dat betreffende rijscholen moeten worden aangesproken en aangepakt. Daarnaast werkt BOVAG mee aan de campagne die het CBR deze maand begint om leerlingen en hun ouders te informeren over hoe je een goede rijschool kiest en hoeveel rijlessen nodig zijn.Het CBR krijgt vaak vragen over bijvoorbeeld het gemiddeld aantal rijlessen dat examenkandidaten nodig hebben. Uit onderzoek dat het CBR in april 2017 heeft gehouden, blijkt dat er gemiddeld 38,38 uur rijles nodig is. Dit soort informatie wordt gebruikt in de social-mediacampagne die jongeren (en hun ouders) helpen om zich goed voor te bereiden op het halen van het rijbewijs. Het komend halfjaar worden er op Google, Facebook en Instagram praktische tips aangeboden. De campagne start eind september en is een samenwerking van het CBR met de rijschoolbrancheverenigingen BOVAG, FAM en VRB.Als het gaat om het aanpakken van rijscholen die leerlingen naar het examen sturen die daar nog niet aan toe zijn, denkt BOVAG aan het belonen van rijscholen die wél hoge slagingspercentages scoren. Bijvoorbeeld door die voorrang te geven bij het reserveren van examens. Er is zelfs met BOVAG te praten over een systeem van certificering, waarbij rijscholen die zwaar ondermaats presteren hun CBR-accreditatie kwijtraken. BOVAG is over dit soort zaken in gesprek met collega-branche-organisaties en CBR.


12 juli 2017

De Rijbewijsapp van Rijschool Kennedy in Amsterdam. Nu nog beter voorbereid naar jouw rijles.

Sinds 1 januari 2017 maken onze kandidaten gebruik van de rijbewijsapp. Deze app biedt veel voordelen. De vorderingen die je maakt worden bijgehouden op een digitale instructiekaart. De rijlesplanning en historie van de genoten rijlessen zijn terug te vinden in de rijbewijsapp. De rijlesplanning wordt geheel gesynchroniseerd met jouw digitale agenda op je telefoon. Inzage in de rijlesplanning en historie, facurering (Ideal betaling) en inzage in de betalingen. Kortom overzicht in de totale rijopleiding. Heb je vragen, bel of mail ons, we helpen je graag op weg.


14 april 2017

Vanaf 1 juli 2017 kunnen kandidaten van het theorie-examen auto en motor door het examen bladeren en examenvragen markeren.

Daarnaast is er geen antwoordtijd per vraag ingesteld. Kandidaten kunnen dus zelf de examentijd indelen en een gemarkeerde vraag op een later moment tijdens het examen nog eens bekijken. Het examenonderdeel "Gevaarherkenning" in het theorie-examen voor de auto krijgt deze opties niet. Aan de inhoud van de theorie-examens verandert er niets. De blader- en markeermogelijkheid in het examen is al getest en kandidaten zijn er heel tevreden over. Het slagingspercentage is met 2% licht gestegen. Het CBR kijkt nu al naar de mogelijkheden voor de volgende verbetering van het theorie-examen, bijvoorbeeld een vraag waarbij de kandidaat het antwoord aanwijst in een afbeelding. bron: CBR


25 maart 2017

Gefeliciteerd Jason met het behalen van je rijbewijs!

Afgelopen week is onze kandidaat Jason geslaagd voor het rijbewijs B. Graag willen wij dat onze kandidaten voor de eerste keer slagen, Jason is echter voor de tweede keer geslaagd. Bij het doen van een herexamen komt er altijd veel extra druk bij. Dit komt omdat zowel kandidaat als instructeur een positief resultaat willen. Het examen liep niet vlekkeloos, Jason bleef wel rustig op de momenten dat hij rustig moest blijven. Bij de parekeeropdracht koos Jason voor de "makkelijke" oplossing, vooruit in het vak inparkeren. Beter was om de auto achteruit in het vak te parkeren. Hierdoor zou hij meer overzicht hebben bij het wegrijden. De examinator zag dat Jason het moeilijk had met het wegrijden zonder dat het gevaarlijk werd. Hierdoor kreeg Jason te maken met een situatiebevraging. Jason gaf een eerlijk en realistisch antwoord. Hij dacht aan de makkelijke oplossing in plaats van de veilige oplossing. Hij gaf vervolgens aan dat hij het voortaan anders zou doen. De examinator was tevreden en aan tafel bij het CBR kreeg Jason te horen dat hij geslaagd was voor het examen.

Uit bovenstaande blijkt dat kandidaten niet foutloos hoeven te rijden. Het gaat om zelfstandig en veilig rijden, aangepast aan het overige verkeer. Hier horen ook fouten bij, zolang het maar veilig blijft. Jason wij wensen je veel veilige kilometers toe.

Vanaf 1 juli 2017 kunnen kandidaten van het theorie-examen auto, motor en bromfiets door het examen bladeren en examenvragen markeren.

Daarnaast is er geen antwoordtijd per vraag ingesteld. Kandidaten kunnen dus zelf de examentijd indelen en een gemarkeerde vraag op een later moment tijdens het examen nog eens bekijken. Het examenonderdeel ‘Gevaarherkenning’ in het theorie-examen voor de auto krijgt deze opties niet. Aan de inhoud van de theorie-examens verandert er niets. De blader- en markeermogelijkheid in het examen is al getest en kandidaten zijn er heel tevreden over. Het slagingspercentage is met 2% licht gestegen. Het CBR kijkt nu al naar de mogelijkheden voor de volgende verbetering van het theorie-examen, bijvoorbeeld een vraag waarbij de kandidaat het antwoord aanwijst in een afbeelding. Veilig rijden in de regen: een checklist bron: rijschoolvandaag.nl Vandaag kom je er niet omheen: rijden in de regen. Omdat het maar niet wilstoppen met gieten zijn de wegen behoorlijk nat. Welke tips geef jij je leerlingen mee? Een voorzichtige bestuurder anticipeert Bij regenachtig weer is het zicht minder en wordt de remweg langer. Grauw weer vereistdaarom een andere houding van de bestuurder. Het voldoende houden van afstand en het matigen van de snelheid is aan te raden, evenals het vermijden van plotselinge stuurbewegingen. Houd zicht Zorg ervoor dat je goed zicht op de weg houdt. Controleer daarom regelmatig de werking van de ruitenwissers en of de auto voorzien is van voldoende sproeivloeistof. Goede ventilatie is daarnaast ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ruiten niet beslaan. Bandenspanning controleren

Een goede bandenspanning zorgt uiteraard voor een veiligere rit. Voldoende profieldiepte vermindert daarnaast de kans op slippartijen en aquaplaning. Zorg er daarnaast voor dat leerlingen voorbereid zijn op een mogelijke slippartij door aan te geven hoe ze het beste kunnen handelen tijdens dit soort situaties.

Aquaplaning

Aquaplaning ontstaat wanneer de banden het water niet meer kunnen verwerken. De auto glijdt vervolgens op een dun laagje water over het wegdek. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen waarbij de auto zelfs van de weg kan raken. De juist bandenspanning en profieldiepte verlagen de kans hierop. Rustig rijden en het spoor van voorgangers aanhouden ook. Plots remmen of sturen is daarnaast af te raden.

23-11-2015


Onderstaand artikel bereikte ons via Verkeerspro.nl.
Bij Verkeersschool Kennedy zijn wij voorstander van 2toDrive! Dit project zorgt ervoor dat wij jongeren vanaf 16,5 jaar de juiste verkeersmentaliteit mee kunnen geven en op hun 17e verjaardag examen mogen doen. Hierna volgt een jaar dat de kandidaat onder begeleiding van bijvoorbeeld een ouder zelf de auto mag besturen. Onze kandidaten reageren dan ook zeer enthousiast. Een lespakket voor leerling en ouders is wellicht iets voor de toekomst. Het is iets waar wij zeker op zullen inspelen. Wij hebben veel expertise met opfrislessen. Deze lessen kunnen ook van toepassing zijn bij 2toDrive. Tijdens een opfrisles brengen we kennis van ouder en kind samen. Het is natuurlijk een prima ontwikkeling wanneer onze kandidaten, ouders en rijinstructeur op één lijn zitten.'Rijschool kan nu lespakket voor leerling én ouders aanbieden'


begeleid rijden, team alert, 2todrive

Rijscholen kunnen extra succes uit 2toDrive halen door een lespakket aan te bieden waarbij naast de opleiding voor de leerling ook ouders een opfriscursus in de auto krijgen. Daardoor wordt ook direct het begeleid rijden van de jonge bestuurders naar een hoger niveau getild én krijgen oudere bestuurders gelijk een opfriscursus. Die kansen zien brancheorganisaties VRB, FAM en Bovag Rijscholen met de definitieve invoering van 2toDrive. “Ze moeten coach zijn, geen meeliftende zoutzak.”

klik op onderstaande link voor het complete artikel.

http://www.verkeerspro.nl/rijschool/2015/11/12/rijschool-kan-nu-lespakket-voor-leerling-en-ouders-aanbieden/

BRON: Verkeerspro.nl


  • 11-09-2015 Ondersteunende systemen toegestaan op het rijexamen

Vanaf 1 januari 2016 mogen examenkandidaten moderne ondersteunende systemen gebruiken tijdens de rijexamens voor de personenauto en de personenauto met aanhangwagen. Hiertoe heeft het CBR besloten in overleg met de rijschoolbrancheverenigingen. Daarmee volgt het de technologische ontwikkelingen waarbij steeds meer personenauto’s beschikken over de zogeheten Advanced Drivers Assistance Systems (ADAS). Ook sluit het hiermee aan op de rijexamens voor de beroepschauffeurs waar het gebruik van ADAS al langer is toegestaan.Het gebruik van ADAS tijdens het rijexamen is vrijwillig. Met het toestaan daarvan verandert het examen niet. De examinator beoordeelt de rijvaardigheid van de examenkandidaat en niet het gebruik van ondersteunende systemen.Voorbeelden:- Een kandidaat moet ondanks een dodehoekverklikker toch goed blijven kijken in de buitenspiegel. Systemen zijn immers niet onfeilbaar. Zo blijkt uit Amerikaans onderzoek dat motorrijders in 75% van de gevallen niet worden opgemerkt door een dodehoekverklikker.- Adaptive cruise control zorgt automatisch voor een bepaalde afstand tot de voorganger. Stel dat een examenkandidaat dit systeem op de snelweg heeft ingesteld op 120 km per uur. Achter een vrachtwagen wordt de snelheid dan aangepast naar 80 km per uur. Als de kandidaat gaat uitvoegen en de vrachtwagen niet meer wordt gevolgd, neemt de snelheid weer toe naar 120 km per uur. De kandidaat moet nu zelf de snelheid aanpassen aan de situatie bij het uitvoegen. Systemen die het rijden van de automobilist overnemen, blijven verboden tijdens het examen. Op dit moment hoort alleen het automatisch inparkeren daarbij .

BRON: CBR

  • 27-08-2015 Zaterdag 26 september theorie-examentraining bij Verkeersschool Kennedy
Heb je nog geen theorie-examen voor het autorijbewijs gehaald? Maak een reservering bij Verkeersschool Kennedy. Voor maar € 55,00 doe je theorie-examen en theorie-examentraining van 3 uur. Op zaterdag 26 september bereiden we je voor op het examen, aansluitend doe je de volgende week examen. Probeer de theorie zo goed mogelijk voor te bereiden, dan haal je optimaal rendement uit de examentraining. Heb je nog geen theoriemateriaal? Neem eens een kijkje in onze webshop. Tot ziens op zaterdag 26 september!
16-06-16 Rijschool Kennedy werkt mee aan scootmobielcursus in Amstelveen

Samen met de Gemeente Amstelveen heeft Rijschool Kennedy donderdag 11 juni 2015 meegewerkt aan de scootmobielcursus voor mensen die gebruik (gaan) maken van een scootmobiel. De cursus bestond uit 3 delen; theorie, oefeningen op de scootmobiel in de zaal en een rit door de wijk in Amstelveen. Complimenten voor de deelnemers, de inzet was enorm en voor ons een hele goede ervaring.